divendres, 29 d’abril de 2011

Desescolaritzar les nostres filles

Ahir vam entregar la carta a l´escola on demanavem la baixa del centre escolar de les nostres dues filles. Tot va anar bé, el director, un bon jan, està més interessat en coneixer que en criticar, i això s´agraeix. La Judit i la Sara només tenen 5 i 4 anys, tampoc és obligatoria la assistencia a l´escola, ho tenim molt fàcil.
Educar en familia, aprendre d´una manera alternativa és un opció que ja pensàvem de fa molt temps, no és una cosa que pots decidir d´un dia per l´altre, hi ha molts factors possitius i també n´hi ha de negatius, s´ha de valorar tot. Les nenes sempre han anat a l´escola pels matins, per les tardes feiem escola a casa amb l´au-pair anglesa que tenim. Podríem dir que l´educació ideal és una utopia, però nosaltres hem valorat, hem pensat molt i més, i hem donat aquest pas amb la convicció que és el millor per nosaltres. Educarem les nostres filles a nivell integral, no només en coneixements curriculars sinó com a éssers que vivim en un món global, plural, amb els principis bàsics de la humanitat, amb els valors coherents que nosaltres creiem, i amb totes les eines  imprescindibles per al seu desenvolupament, respectant sempre la seva propia ànsia d´aprendre, natural en elles mateixes, respectant els seus ritmes, els seus nivells cognitius, ajudant-les a descobrir-se qui són elles mateixes.
I podeu dir, que no ho fa l´escola tot això? Bàsicament la resposta és, l´escola ha d´atendre a 25 nens a la vegada, això dificulta molt aquesta individualització per nosaltres tant important.
Educar en familia és una educació més natural i flexible.