divendres, 29 d’abril del 2011

Desescolaritzar les nostres filles

Ahir vam entregar la carta a l´escola on demanavem la baixa del centre escolar de les nostres dues filles. Tot va anar bé, el director, un bon jan, està més interessat en coneixer que en criticar, i això s´agraeix. La Judit i la Sara només tenen 5 i 4 anys, tampoc és obligatoria la assistencia a l´escola, ho tenim molt fàcil.
Educar en familia, aprendre d´una manera alternativa és un opció que ja pensàvem de fa molt temps, no és una cosa que pots decidir d´un dia per l´altre, hi ha molts factors possitius i també n´hi ha de negatius, s´ha de valorar tot. Les nenes sempre han anat a l´escola pels matins, per les tardes feiem escola a casa amb l´au-pair anglesa que tenim. Podríem dir que l´educació ideal és una utopia, però nosaltres hem valorat, hem pensat molt i més, i hem donat aquest pas amb la convicció que és el millor per nosaltres. Educarem les nostres filles a nivell integral, no només en coneixements curriculars sinó com a éssers que vivim en un món global, plural, amb els principis bàsics de la humanitat, amb els valors coherents que nosaltres creiem, i amb totes les eines  imprescindibles per al seu desenvolupament, respectant sempre la seva propia ànsia d´aprendre, natural en elles mateixes, respectant els seus ritmes, els seus nivells cognitius, ajudant-les a descobrir-se qui són elles mateixes.
I podeu dir, que no ho fa l´escola tot això? Bàsicament la resposta és, l´escola ha d´atendre a 25 nens a la vegada, això dificulta molt aquesta individualització per nosaltres tant important.
Educar en familia és una educació més natural i flexible.

2 comentaris:

Salvix,briattore,flores ha dit...

Bon dia familia, quina sorpresa mes agradable!

Que divertit que serà aquesta experiéncia.

La unica cosa que fa una mica de por és el factor social, però suposo que ja hi heu pensat.

Salva

Jordi&Maria ha dit...

Fan activitats extraescolars amb d´altres nens i al setembre comencen teatre. Ja ho anirem veient.
Maria