dissabte, 4 d’agost de 2012

Gelat de iogurt, crocanti i cucurutxos

A l´estiu és temps de menjar gelats. Com que ens agrada fer-ho tot nosaltres, el repte més gran és aconseguir uns gelats deliciosos i gormants.
Avui hem preparat crocanti per decorar les boles de gelat. Amb ametlles, sucre i una paella. La Sara i la Judit han estat les cuineres.





Els cucurutxos de gelat es fan amb una masa semblant a la neula o llengua de gat. Mantega, sucre, clares d´ou i farina. És divertit enrotllar-les just quan surten del forn ben calentes amb la forma  cónica de cucurutxo.




L´èxit ha estat la bomba de xocolata amb cobertura foundant....




La primera síndria de l´hort



La  collita d´avui per fer conserva






6 comentaris:

Marvan ha dit...

Oye, guarda-me un poco que voy pa llà

Alana ha dit...

OOOh quina pinta!!! Marvan, jo t'acompanyo jaja (per cert, veig que vas tornant poc a poc a l'esfera bloguil, benvinguda!!)

Maria, el gelat també el feu vosaltres??? Series tan amable de compartir la recepta? ;) Té una pinta deliciosa!

I quina panxeta més maca que tens ja! A disfrutar-ho!

una abraçada!

nensdecolors

............ ha dit...

Us paso la recepta:
Sucre invertit:
500 grams de sucre
150 grams d´aigua mineral
1 culleradeta de llimó
Durant 10 minuts es deixa bullir, queda com un almíbar molt concentrat.

El gelat de iogurt.
3 iogurts grecs
50 grams de mascarpone
60 grams de sucre invertit.
Es bat durant 30 segons i es guarda en un recipient hermètic al congelador mínim de 4 hores.

Bombó gelat de xocolata.
400 grams de nata per muntar
100 grams de sucre
50 grams d´aigua
4 rovells d´ou
100 grams de xocolata foundant
250 grams de xocolata de cobertura

Monteu la nata i separeu-la a la nevera
En un pot al foc poseu el sucre i l´aigua a bullir, com si fesiu un almíbar uns 10 minuts.
Deixeu refredar una mica. Afegiu els rovells a poc a poc. Amb la batedora aneu batent, afegiu la xocolata foundant previament trocejada fins que es foni la xocolata. Ha de quedar una barreja cremosa. Guardeu en un bol i deixeu refredar.
Mentrestant amb la xocolata de cobertura desfeu-la i ompliu uns motlles rodons o de flams amb la cobertura de xocolata.
Es deixa una bona estona la xocolata a dins i després amb l´ajuda d´una reixeta els tombeu cap per avall i la xocolata restant caurà.
Guardeu els motlles a la nevera. Quan estiguin a 4 graus barrejeu la nata amb la crema de xocolata i farciu els motlles.
Guardar al congelador mínim de 4 hores.
Sembla complicat però és bastant senzill i el resultat impressionant.
Totes aquestes receptes les he tret de la revista d´agost de la thermomix, però es poden fer perfectament amb una mica més de paciencia amb els estris normals d´una cuina.
Espero que us hagin ajudat.
Gràcies!

............ ha dit...

Us paso la recepta:
Sucre invertit:
500 grams de sucre
150 grams d´aigua mineral
1 culleradeta de llimó
Durant 10 minuts es deixa bullir, queda com un almíbar molt concentrat.

El gelat de iogurt.
3 iogurts grecs
50 grams de mascarpone
60 grams de sucre invertit.
Es bat durant 30 segons i es guarda en un recipient hermètic al congelador mínim de 4 hores.

Bombó gelat de xocolata.
400 grams de nata per muntar
100 grams de sucre
50 grams d´aigua
4 rovells d´ou
100 grams de xocolata foundant
250 grams de xocolata de cobertura

Monteu la nata i separeu-la a la nevera
En un pot al foc poseu el sucre i l´aigua a bullir, com si fesiu un almíbar uns 10 minuts.
Deixeu refredar una mica. Afegiu els rovells a poc a poc. Amb la batedora aneu batent, afegiu la xocolata foundant previament trocejada fins que es foni la xocolata. Ha de quedar una barreja cremosa. Guardeu en un bol i deixeu refredar.
Mentrestant amb la xocolata de cobertura desfeu-la i ompliu uns motlles rodons o de flams amb la cobertura de xocolata.
Es deixa una bona estona la xocolata a dins i després amb l´ajuda d´una reixeta els tombeu cap per avall i la xocolata restant caurà.
Guardeu els motlles a la nevera. Quan estiguin a 4 graus barrejeu la nata amb la crema de xocolata i farciu els motlles.
Guardar al congelador mínim de 4 hores.
Sembla complicat però és bastant senzill i el resultat impressionant.
Totes aquestes receptes les he tret de la revista d´agost de la thermomix, però es poden fer perfectament amb una mica més de paciencia amb els estris normals d´una cuina.
Espero que us hagin ajudat.
Gràcies!

Anònim ha dit...

Moltes gràcies per compartir-la!! Ja veig que ho heu passat molt bé! A veure que tal ens surt a nosaltres!!! Una braçada.
Sonia Bosch

Anònim ha dit...

Gràcies guapa! Segur que ho intentem!

petonets

Nensdecolors