dimarts, 9 d’octubre del 2012

El sistema solar i altres jocs

Cada dimarts ve la Marta una profe de Física i Química d´un institut de la ESO i fan activitats lúdiques i experimentals amb les nenes. Treballen a partir de l´experiencia i l´observació del món, de les estrelles, de les causes naturals, la força de la gravetat, del que pregunten les nenes, etc... Van introduint així conceptes de física i química de manera elemental i bàsica. És un dia fascinant per elles i sempre estan desitjant que arribi dimarts perquè arriba la Marta de nou carregada de noves idees i experiments. Avui han montat un sistema solar amb plastilina i han repasat el nom dels planetes. A més a més la Sara m´ha sorprés dient que a Saturn hi ha moltes llunes i que Titán és la més gran...
 
 




Per treballar les unitats, desenes, centenes i milers hem fet un joc en un tres i no res, nou unitats 1,2,3,4,5,6,7,8,9, nou desenes 10,20,30,40,50,60,70,80,90, nou centenes 100,200,300,400,500,600,700,800,900 i nou milers 1000,2000, 3000 etc... A partir d´aquest joc es pot escriure tots els números de l´1 al 9999, i s´entén millor el concepte quan diem quatre mil cinc cents seixanta-quatre,  4000 + 500 + 60 + 4, per exemple.
La Judit formava un número i la Sara l´havia de dir i vice-versa.





Avui és santa Sara i ha tingut un regal molt interessant, un joc de multiplicar a l´estil Montessori. És un joc molt útil, la Sara comença a entendre el concepte i la Judit guanya agilitat.



A la tarda hem anat a jugar amb les seves amigues que també fan escola a casa, tot un dia complert.



2 comentaris:

Anònim ha dit...

Que xulo el sistema solar de plastilina! Ha quedat molt bé! M'ho apunto! Al igual que el joc dels números, molt senzill i practiquissim! Teniu molt bones idees i totes elles, de moment, per nosaltres, molt efectives per aprendre! Estem treballant i coneixent moltes coses noves gràcies a vosaltres!!
Us estem molt agraits per compartir-ho!!
Una abraçada
Sonia Bosch

Jordi&Maria ha dit...

Hola Sonia! sí, el joc de números els ha agradat molt i ja n´hem preparat un de debó amb cartolines i ben imprés, i s´han passat molta estona jugant, ja posaré fotos.
Gràcies pel missatge!
Una abraçada!