dissabte, 11 de febrer de 2012

Fem sabó d´oli al romaní

Aprendre a fer sabó és una assignatura pendent que tenim. Els sabons que es comercialitzen són poc naturals i no gaire respectuosos amb el medi ambient. La recepta és ben senzilla, oli, aigua, sosa càustica i una mica de resina o pega grega que en qualsevol drogueria es pot trobar. El procés és important que ho faci un adult i encara que els nens vulguin cooperar és complicat perquè la sosa càustica és ben perillosa i els vapors que en despren tòxics, així que la Sara i la Judit s´ho miraven de lluny, això sí amb una gran curiositat i amb moltes ganes de provar el sabó, tot i que necessita un dia per acabar d´endurir i això els ha costat d´entendre. S´hi pot posar oli d´ametlles dolces, oli de coco, nosaltres hi hem afegit unes gotes d´oli al romaní per donar-li fragancia. La propera vegada hi afegirem unes rametes de romaní a dins, aquest cop no ens va donar temps de tan ràpid que va solidificar. N´anirem aprenent...5 comentaris:

paumon ha dit...

Hola familia!
Nosaltres fem sabó tot sovint i s'ha d'anar molt en compte en tocar el sabó, ja que la sosa és molt corrosiva, segons diuen els vells del meu poble, que són qui em van ensenyar a fer sabó, aquest no és pot tocar gaire ni fer servir, fins que no pasen 40 dies, ja que si no, la sosa encara és activa i pot cremar la pell. Aneu molt en compte!
Fins aviat!
Montse

En Jordi i la Maria ha dit...

Gràcies Montse, ja veia jo que no acabava de perdre la força la sosa, amb les ganes que tenen les nenes, haurem d´esperar, i doncs quin és el que es pot fer i usar al cap de dos dies? Encara veig que n´haurem d´aprendre més! Gràcies de nou!!

paumon ha dit...

Jo no en se cap que el puguis fer servir al cap de dos dies. Hi ha gent que compra glicerina al super, la desfà i la posa en motlles, tenyida. Però no li acabo de trobar el sentit a comprar sabó per fer sabó... Bé, fes-te a la idea, que d'aquesta manera també treballeu la paciència jeje Una abraçada
Montse

Sylvia ha dit...

Jo en vaig fer fa anys amb flocs de sabó de marsella 100% i afegint oli vegetal ( el que vulguis) i fragància natural ( oli essencial).També pots afegir flocs de avena, herbes aromàtiques seques etc
Potser no té gaire sentit medioambiental, encara que és molt més natural que el comprat, però és divertit de fer i no és perillós. Nosaltres en farem aviat o ja ho posaré al blog.

Petons

En Jordi i la Maria ha dit...

Si Montse també és important treballar la paciencia, je jeee...
Sylvia ja tinc ganes que posis l´entrada, hi ha tantes maneres de fer sabó, i els nens disfruten la veritat!