dilluns, 20 de febrer del 2012

La Fada Menta

Els contes de la Fada Menta de l´Africa i la Gemma de l´editorial Galera són uns llibres molt bonics, a més a més plens de valors i la Sara i la Judit se´ls han llegit de dalt a baix un parell de vegades. Han redactat els resums, han fet un dibuix i l´hem grapat. Li hem donat una fotocopia del resum a la bibliotecaria perquè l´arxivés i s´ha quedat ben sorpresa i contenta de veure els treballs. Li hem explicat que estem fent un arxiu dels llibres que lloguem amb els resums i que si no li fa res li anirem fent una fotocopia perquè ella també en tingui copia.
Mentres feia les aclaracions oportunes a la bibliotecaria que encara estava amb la boca oberta la Sara i la Judit han tornat amb dos llibres més de la col.lecció de la Fada Menta per llogar. Estan molt motivades per la lectura i quan hem sortit l´anaven llegint pel carrer.



Sóc un monstre és la historia d´en Max, un nen que tot li surt malament i acaba pensant-se que és un monstre, fins que la Fada Menta li diu que ell és un nen molt espavilat i li regala un braçalet verd perquè se´n recordi i no se n´oblidi i cada vegada que té por d´equivocar-se o d´enfadar-se o de portar-se malament, es mira el braçalet i surt el millor d´en Max i la gent del seu voltant comença apreciar-lo i els seus pares estan molt contents de la seva bona conducta i en Max feliç de veure que sí que pot ser un bon noi!



A en Jan li agraden les samarretes de color rosa i els rotuladors de color plata i els seus amics se´n riuen perquè són coses de nenes, fins que arriba un punt que l´amarguen tant que guarda en una caixeta totes aquestes coses de nenes per comportar-se com un autèntic nen. I es posa a jugar a fútbol, i pega a les nenes com un autèntic mascle però no és feliç i la Fada Menta li fa a parar pensar que no hi ha coses de nenes ni coses de nens, hi ha coses de persones i que ara no ell no és un nen sencer com ell es pensa sinó que és mig nen, així que en Jan desenterra totes les coses que li agradaven i és feliç sent ell mateix, al fer-ho descobreix una nena que porta vambes i li agrada jugar a fútbol i es posen a jugar tot contents!


En Jordi li agrada molt pintar per les parets, per la taula, les cadires, els llibres i de tant en tant també el paper...  Amb la dreta amb l´esquerra, tant li fa, però sembla que també serà esquerrà.