dimarts, 18 de setembre del 2012

Prèssec amb almíbar

Al setembre és el temps ideal dels prèssecs, n´hi ha molts i el preu és raonable. A més a més si aconsegueixes comprar-los al pagés directament el preu s´abarateix molt i pots demanar el prèssec madur o tocat per la pedra que ningú vol per fer mermelada o prèssec en almíbar. Em vam portar sis caixes de 20 kilos de Lleida, la terra ideal de la fruita, i durant tres dies hem estat enfeinats fent almíbar, pelant prèssecs i fent bullir els pots per tancar-los al buit. La Sara i la Judit ens ajuden a pelar amb el pelador, el ganivet els agrada però encara no tenen l´agilitat adequada i fan peles molt gruixudes. En petit Jordi controlava la qüalitat mengant a tort i a dret els prèssecs pelats i nets... Al final han sortit 68 pots!


3 comentaris:

Sylvia ha dit...

Waw! Quina bona pinta, m'encanta el préssec en almíbar!

Molts petons família!!

Anònim ha dit...

Ostres! que bè!! encara tenim pendents els flams i els panets, però seguidament mirarem de fer alguna conserva o almíbar!! També tenim pendent fer algún dictat però les multiplicacions amb la ouera ens han anat molt bé i les hem practicat amb força èxit!!
Moltes gràcies!
Una forta abraçada
Sonia Bosch

Jordi&Maria ha dit...

Us animo a fer a casa panets, flams, iogurts, mermelada, conserva... És la millor manera de fugir una mica de la gran industria i dels aliments refinats i massa manipulats... I una bona manera d´aprendre d´on venen els ingredients que mengem.