dimarts, 27 de setembre del 2011

Exercicis de logopedia

La Judit li costa pronunciar correctament la R, sobretot quan es la R forta, com carro, ratolí, etc... Fins ara no em cridava l´atenció perquè era petita, però com que estem llegint el conte un Ratolí de Biblioteca, cada cop que surt Ratolí que es bastant sovint tenim "problemes". Així que hem anat a veure una logopeda i ens ha manat uns quants exercicis. Crec que és molt interessant treballar-los, enforteix la musculatura dels llavis, de la llengua. Són exercicis senzills i divertits i la Judit s´ho passa pipa, la Sara i el bebé també els practiquen.
Comencem amb el de boca de formiga, boca de lleó. Quan fem boca de formiga fem petons sorollosos.


Agafem aire pel nas i vibrem els llavis, bruuuuuuuuuuuuuuuum el màxim possible.



Posem una, dues, les que volguem, espelmes i desde una distància cada cop més lluny les apaguem agafant molt aire pel nas i bufant amb boca de formiga.



Bufem espantasogres, sempre agafant l´aire pel nas.



La llengua és una senyora que viu en una casa, entra i surt, escombra la vorera i escombra el sostre. Així practiquem les diferents posicions de la llengua.



I per últim pronunciem Ratolí o qualsevol paraula amb R forta per veure si anem progressant. Evidentment els canvis no són d´un dia per l´altre i requereix  voluntat i exercici diari.