dilluns, 5 de setembre del 2011

Multiplicar amb palets

Aprendre a multiplicar pot ser difícil si no s´entèn el concepte. En Nel compta-comptes ens va ensenyar un truc per aprendre a multiplicar de manera lúdica i sense esforç. Multiplicar amb palets. Avui ho hem posat en pràctica i tot i que ha estat el primer cop la Judit ho ha fet molt bé! Us recomano aquest joc per jugar a multiplicar, a més a més funciona amb nombres tan llargs com vulguis, és realment increible.



I les ha acabat totes en un moment!



Si us interesa aquest métode i d´altres per aprendre mates jugant us adreço a en Nel compta-comptes
http://www.solcreixent.com/nel/  i  la seva recent entrevista al periódico, molt interessant tot plegat!


 


La Sara ha volgut començar el seu diari tal i com fa la Judit, és clar! Però com que encara no hem treballat l´escriptura de la lletra lligada ho escriu amb lletra de pal. Tant se val, l´important és que ella també sap escriure! (veig que a les dues els va agradar molt que els tallés els cabells, la veritat que ara així més curt estàn més boniques)



I el bebé és un cantaire, li agrada tocar, mirar, remugar, no para quiet!

4 comentaris:

Sylvia ha dit...

Molt bona feina!! Aquest mètode ja l'havía vist fa temps en un vídeo, en realitat crec que és molt antic, dels Maya. Gràcies per recordar m'ho, ho faré servir amb el Damian.

Petons

Jordi i Maria ha dit...

Gràcies Sylvia! Jo també estic impressionada d´aquest mètode, és molt senzill d´entendre el concepte de multiplicació així i la Judit s´ho agafa com un joc. També es pot fer amb els palets del Mikado que són més llargs i surt millor :-)
Una abraçada!!

Arrels de Llum ha dit...

OOOh que bé que escriuen les nenes!!! i la cara del petit escoltant la música m'encanta! L'Ona s'ha animat a fer un diari al veure el de la Judit, però no escriu cada dia, li fa mandra!!! Sempre troba una cosa millor a fer

ja coneixia aquest sistema de multiplicació, sí que és maia, el vaig descobrir després del curs de mates activa del Marcel Bosch. Nosaltres estem començant amb les pedretes i la ouera, més endavant provarem aquest dels bastons :)

Maria i Jordi ha dit...

Gràcies Susana, el sistema de la ouera és boníssim per entendre conceptes d´unitat i decenes. La Judit tampoc escriu cada dia, però no la vull apretar, que sigui quan ella ho vulgui, l´important és que s´ho pren com un joc, si els obliguem aquest joc ja no fa gracia, je jeee...