dimarts, 24 d’abril de 2012

Fem nocilla

Ahir vam celebrar Sant Jordi pel papa i pel fill, de bon matí vam fer nocilla amb avellanes, llet condensada i cacao pur. És una recepta molt fàcil de fer i té molt éxit, almenys a casa el pot no acostuma a durar gaire, ja ja jaa... Vam sucar unes llesques de pà amb nocilla i van estar molt contents, fa gracia observar les cares quan  mengen, en elles queda reflectida l´edat cognitiva de cada nen, la Judit una taqueta als llavis, la Sara una mica més, però en Jordi petit era un cromo de veure... fins i tot les mans les tenia brutes!




A l´hort ja hem posat les canyes per lligar les tomateres



I les carxofes, les bledes, les maduixes, les còls i les cebes ja es poden collir. Les patates estan creixent molt per Sant Joan ja en collirem!







Fins i tot vam trobar una marieta simpàtica que es passejava per l´hort...

video


La Sara i la Judit perfeccionen l´himne de l´alegria de Beethoven, el més important és la constancia i la voluntad, valors que avui en dia semblen fora d´ús.

video

video

3 comentaris:

Gemma (Bellver) ha dit...

Ostres, quin hort més guapo que teniu... Aquí encara fa un fred que pela... Vosaltres ja colliu i nosaltres encara hem de plantar... I el que tenim plantat a la nit està "abrigadet" als hivernaclets que l'any passar va fer l'Albert!
Em podries passar la recepta de la nocilla? Segur que també triomfarà a casa! :)
Petons!

Maria i Jordi ha dit...

100 grams d´avellanes (se´n pot posar més si us agraden molt o no posar-ne si sou al.lèrgics)
30 grams de cacao pur (estil valor)
500 grams llet condensada

En una trituradora posar-hi les avellanes i fer-les pols. Han de quedar molt triturades, nosaltres ho posem a la thermomix velocitat 10 un minut.
Després hi afegim la llet condensada i el cacao i un altre minut ben triturat, velocitat 10

És molt fàcil. A l´estiu si pot afegir gel i queda un sorbet de xocolata deliciós...
Apa, espero que us agradi tant com a nosaltres!

Gemma (Bellver) ha dit...

Gràcies per la recepta, Maria! Ho provarem, encara que no tinguem Thermomix :) , i ja et diré què tal!
Petons!