dimecres, 2 de maig del 2012

Multiplicar amb cigrons

La Judit està aprenent a multiplicar i perquè li resulti més entenedor i lògic utilitzem cigrons (podria ser macarrons, pedretes, caniques, caramels, qualsevol cosa) Nosaltres no fem anar material Montessori però sí que ens agrada molt la seva filosofia, aprendre tocant i experimentant, i sempre que podem construim el nostre propi material. La veritat que amb aquest sistema multiplicar és ben fàcil.
La Sara li agrada molt sumar i restar i avui en un moment ha fet dues pàgines del quadernet.






Avui per primer cop hem agafat els gatets de la Mika i hem jugat una estoneta, ara ja tenen 4 setmanes i són més grans, en petit Jordi no s´ho podia creure, estava molt conent i els tocava amb molt de compte. Les nenes estaven encantades, aquests gatets seran molt sociables!





Es regalen... En vols un??

4 comentaris:

Sylvia ha dit...

Ai quins gatets més bufons, llástima que tingui alèrgia al pèl que sino..

M'agrada aquest sistema per multiplicar, encara més que el material Montessori pensat pel mateix ja que les boletes se surten de lloc i no és pràctic.En canvi a la ouera perfecte!!

Petons!

Anònim ha dit...

Hola!
Que bé q ja sigui capaç de multiplicar!!!
Com utilitzeu la ouera per fer-ho? Em sembla q deu ser un sistema senzill i molt pràctic pels nens, però no acabo de entendre la mecànica...
Una abraçada
Sonia

Jordi&Maria ha dit...

Hola Sonia, simplement ordenem els cigrons, per exemple 2 per 4, posem dos cigrons a 4 casilles i els contem, total 8, o bé posem 4 cigrons a dues casilles. 3 per 7 posem tres cigrons a cada casilla fins arribar a la casilla 7 després els contem 21. És molt simple, així entenen que la multiplicació no és més que sumar grups, grups de 2, de 3, de 4... No sé si m´he explicat prou bé, sinó t´envio un privat!

Anònim ha dit...

Moltes gàcies Maria! T'has explicat perfectament!! Jo no tinc oportunitat de fer escola a casa però provaré aquest sistema de tota manera amb la meva filla de 6 anys... La veritat és que el teu blog em dona moltíssimes idees per reforçar els aprenentages dels meus fills i tots funcionen!
Moltes gràcies altra cop!!!
Una abraçada
Sonia