dijous, 10 de gener del 2013

L´ordinador, una eina imprescindible

Hi ha molts programes informàtics que són bàsics i essencials per la vida d’avui i sobretot per la vida de demà, doncs la informàtica està en constant evolució i ens hem de renovar dia a dia. Entre ells el Word, Excel, Power point, Movie maker, Internet, gestors de correu electrònic  i un llarg etc. Aquests programes són fàcils d’aprendre i la Sara i la Judit els comencen a fer anar. Avui han remenat l´Excel i han fet moltes i moltes sumes, a més a més amb l’avantatge que si volen restar només els cal escriure el número amb negatiu. De fet a la vida real és així és l’única manera que podem restar una bona fila de números a la vegada. És un bon inici per digitalitzar la comptabilitat del seu negoci dels ous i deixar el llibre de comptes pels avantpassats.
Un altre programa que els apassiona és l´Outlook per gestionar els seus correus electrònics, escriuen a l’àvia, a la padrina, a les cosines, a les amigues, a la Hannah, la Jo,  al papa, a la mama i entre elles... Vaja que no paren.  Però el programa estrella continua sent el Meca de mecanografia,  se’l prenen com un joc i el seu objectiu és anar superant els nivells i poder escriure ràpid i sense mirar el teclat.
A més a més Internet els serveix per aprofundir més amb els seus projectes, dubtes i investigacions. Amb la Marta estan treballant els ossos i els animals, cadascuna  s’ha creat una carpeta especial a l’escriptori on guarden tota la informació que recullen.  Aprenen jugant, gaudint, descobrint i l'ordinador els obre les portes al món, al saber del passat,  del present i del futur.

 
Sense oblidar el món real que es veu a la finestra i que és tant o més espectacular que el millor ordinador del món.