dimecres, 6 de febrer de 2013

Derivats de la llet

Sovint fem flams, natilles, iogurts, mantega i formatge. Són fàcils d’elaborar i el ingredient principal és la llet. Al tenir llet de granja  surten més bons, econòmicament és un estalvi i es poden fer amb un moment.
Els iogurts els fem amb llet, unes cullerades de llet en pols i un iogurt. Es barreja i es posa a la iogurtera unes 8 hores. La iogurtera l’únic que fa es mantenir una temperatura constant de 37 graus perquè el propi iogurt fermenti creant més iogurt. És un procés impressionant. Ens els mengem naturals o amb una cullerada de melmelada que també són molt gormands.
 
 

6 comentaris:

Sílvia ha dit...

I on aconsegueixes la llet de granja? Nosaltres a casa també en fem, i surten boníssims!! Provaré de fer-los amb mel, però, la mel li poses abans de fermentar o després?

............ ha dit...

Hola Sílvia, la llet de granja a un poblet a prop, es tracta de preguntar als veïns, sempre hi ha alguna granja pels voltants. Però amb llet normal del super també surten. Posem melmelada enlloc de sucre, just abans de menjar-los, amb mel no hem provat, però segur que també estarien bons.
Mmmm, quina gana!!
Gràcies!

Sílvia ha dit...

Ai! Ho sento, és que sóc una despistada i he llegit "mel" en comptes de "melmelada", jajaja!!!!
Ja ho provaré, de les dues maneres!

............ ha dit...

Ja deia jo!, de totes maneres segur que afegir mel enlloc de sucre és una idea genial, i més ara a l´hivern on el mal de coll és habitual, gràcies per la idea!

aybel ha dit...

nyammmm q booooo

............ ha dit...

Si nyammm, i amb l´ajuda de la thermomix els flams i les natilles és questió de bufar i fer ampolles!