dimecres, 6 de febrer del 2013

Derivats de la llet

Sovint fem flams, natilles, iogurts, mantega i formatge. Són fàcils d’elaborar i el ingredient principal és la llet. Al tenir llet de granja  surten més bons, econòmicament és un estalvi i es poden fer amb un moment.
Els iogurts els fem amb llet, unes cullerades de llet en pols i un iogurt. Es barreja i es posa a la iogurtera unes 8 hores. La iogurtera l’únic que fa es mantenir una temperatura constant de 37 graus perquè el propi iogurt fermenti creant més iogurt. És un procés impressionant. Ens els mengem naturals o amb una cullerada de melmelada que també són molt gormands.
 
 

6 comentaris:

Sílvia ha dit...

I on aconsegueixes la llet de granja? Nosaltres a casa també en fem, i surten boníssims!! Provaré de fer-los amb mel, però, la mel li poses abans de fermentar o després?

Jordi&Maria ha dit...

Hola Sílvia, la llet de granja a un poblet a prop, es tracta de preguntar als veïns, sempre hi ha alguna granja pels voltants. Però amb llet normal del super també surten. Posem melmelada enlloc de sucre, just abans de menjar-los, amb mel no hem provat, però segur que també estarien bons.
Mmmm, quina gana!!
Gràcies!

Sílvia ha dit...

Ai! Ho sento, és que sóc una despistada i he llegit "mel" en comptes de "melmelada", jajaja!!!!
Ja ho provaré, de les dues maneres!

Jordi&Maria ha dit...

Ja deia jo!, de totes maneres segur que afegir mel enlloc de sucre és una idea genial, i més ara a l´hivern on el mal de coll és habitual, gràcies per la idea!

aybel ha dit...

nyammmm q booooo

Jordi&Maria ha dit...

Si nyammm, i amb l´ajuda de la thermomix els flams i les natilles és questió de bufar i fer ampolles!