diumenge, 29 de novembre del 2020

Ara ve Nadal

Desembre ha arribat i el fred ha començat! El final d’any és temps d’avaluació. És precís fer una mirada enrere a tots aquests mesos perquè segur que en podem aprendre alguna cosa. El 2020 ha estat un any molt complicat, no dic res de nou. L’escola va haver de tancar des de mitjans de març fins a principis de juny sense avís previ. L’equip docent va reaccionar molt ràpid i, sense dilació, van començar les classes per zoom al dia següent. I els alumnes, quin progrés tan espectacular van fer!  Alguns no havien utilitzat mai el google classroom, però de seguida en van aprendre i, amb l’ajuda dels pares, van ser capaços de continuar el seu aprenentatge.

Un altre repte d’aquest any ha estat l’adequació de la nova escola a Can Ribó. Rehabilitar l’edifici, fer la teulada nova, canviar la instal·lació elèctrica, clavegueram nou... Es diu ràpid, però l’estiu va ser un compte enrere per a tots els operaris per tal de guanyar temps al temps. Al setembre havíem de començar i havia d’estar tot enllestit.

Aquest nou curs ha començat amb molta il·lusió. Hem donat la benvinguda a alguns nens i professors nous que de seguida s’han adaptat al tarannà de l’escola. L’avaluació del primer trimestre ha estat molt positiva, tots han fet un gran esforç. Alguns nens que no entenien l’anglès ara ja comencen a seguir les classes.

El Nadal és un temps de vacances en el qual la implicació familiar pot ajudar  a aprendre d’una altra manera: activitats artístiques i lúdiques amb els nens, visualització de pel·lícules en anglès, documentals, xerrades didàctiques pares i fills... No sabem si podrem sortir massa a visitar museus o firetes de pessebres, però segur que aquestes setmanes serviran per gaudir d’un temps en família i d’un descans ben merescut.

Bon Nadal i Bon Any 2021!