dilluns, 14 de juliol del 2014

Sacrificio y austeridad

Uno de los  mayores inconvenientes del homeschooling es que uno de los padres debe dejar de trabajar o ambos deben reducir su jornada laboral para poder atender a los hijos, lo que puede limitar la economía familiar. Pero realmente no es un inconveniente, para muchas familias es incluso una ventaja.
Tal y como comenta el doctor Brian Ray, director del NHERI National Home Education Research Institute, mucha gente miente cuando justifican la necesidad de trabajar los dos miembros de la pareja fuera de casa porque necesitan el dinero para vivir. Es cierto que trabajando los dos cónyuges se consigue más dinero, para ir al cine, al teatro, al restaurante, para comprar ropa nueva, los últimos juegos tecnológicos, poder ir de vacaciones, tener un segundo coche, un apartamento en la playa, etc.  Sin embargo los padres que deciden educar a sus hijos integralmente prefieren sacrificarse y vivir una vida austera dedicada a los hijos, con menos dinero para sus caprichos, sus intereses personales y confort porque valoran la familia, los hijos como seres valiosos.  Es probable que tengan que alquilar las películas en lugar de ir al cine,  ir de picnic en lugar de ir al restaurante, elaborar los pasteles en casa, jugar a juegos de mesa porque no tienen video juegos, valorar la ropa de segunda mano, prescindir de las vacaciones y de un segundo coche, pero están dando un ejemplo valioso a sus hijos, porque valoran más el ser y no tanto el tener, y estos valores benefician al conjunto de la sociedad.
 

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon dia,

Trobo molt bé el model homeschooling. Per descomptat que és una manera de fer viure feliços als nens. I segur que tindran un aprenentage molt significatiu.
Tot i això, segons vosaltres, la resta de nens no són feliços? I no creieu que al cap i a la fi, és una forma de complicar el seu futur? Desgraciadament, el món no és cap camí de flors i violes, i amb aquesta forma d'educació, no se'ls complicarà el seu futur (laboral, estudiantil, selectivitat, universitat, etc)?

Per últim, m'agradaria dir-vos que l'austeritat també la practiquen molts altres pares no homeschoolers. Alguns per convicció i altres, desgraciadament, per obligació (atur dels dos cònjugues, problemes hipotecaris...) Per a mi, aquests són els vertaders herois.

Trobo, repeteixo, molt bo el vostre model d'educació, però, cal justificar-lo amb aquests arguments d'austeritat?

Una abraçada, i de veritat que aquest comentari no és cap crítica destructiva.

Salutacions!

Jordi&Maria ha dit...

Tots els nens que tenen uns pares que els estimen són feliços. Per descomptat el homeschooling és un model educatiu més, ni millor ni pitjor que d’altres models d’educació i escola. El més interessant és conèixer l’opció que s’adapta millor a cada família, cada nen i cada circumstància. Com qualsevol model hi ha avantatges i inconvenients, justament el fet d’haver de prescindir d’un dels sous de casa és un inconvenient, amb el post pretenia veure la part positiva de viure amb menys diners i menys comoditats. Evidentment la decisió responsable de deixar de treballar per dedicar-se integralment als fills no té res a veure amb la gent que ha perdut la feina. Aquest no han escollit deixar de treballar, i això és un drama i com bé dius són valents d’aguantar i lluitar per buscar un futur millor en aquests temps de crisis tan difícils.
Per últim sí que m’agradaria reflexionar sobre això que dius que potser els nens homeschoolers no sabran adaptar-se en un futur món escolar, universitari, laboral, etc. No ets ni el primer ni l´últim que pensa així. Malgrat les investigacions dutes fins ara, Paula Rothermel, Lawrence Rudner, el mateix Brian Ray que comento al post, Michael Cogan, entre d’altres, demostren que els nens homeschoolers tenen una autonomia, creativitat, cooperació i habilitats socials extraordinàries, superiors als nens escolaritzats, de fet, hi ha universitats a EEUU que prioritzen l’accés als nens homeschoolers. Aquí a Espanya no tenim dades oficials perquè és un fenomen recent, malgrat tots els nens homeschoolers que conec s’han adaptat molt bé al sistema, potser perquè mai han estat fora del sistema, tancats en una aula rebent de manera passiva coneixements, sense permetre’ls fer i conèixer allò que volien en el moment que volien i amb la intensitat que volien.
Gràcies pel comentari, s’agraeixen les reflexions.
Salutacions.

Anònim ha dit...

Gràcies per contestar-me. Estic d'acord amb el que dius en tot el comentari.

I t'agraeixo també la teva aportació a dades que no coneixia, referent a major autonomia, creativitat, i en definitiva, millor adaptació al món laboral. A vegades, com que no coneixem dades ens pensem que les alternatives a allò tradicional, poden ser pitjors, i en alguns casos, inclòs per descomptat el homescholling, superen amb escreix de qualitat de tot allò tradicional.

Gràcies per contestar-me, i deixar-me conèixer una mica millor tot aquest món educatiu, que és nou per a mi.

Salutacions!!

Jordi&Maria ha dit...

Gràcies per participar, aprenem tots de tots.